FUJI6030

Eat & Drink

RESTAURANG & BAR MED Klass.

Vi gillar mat och dryck! På Lejondals Slott vill vi att smaker och miljö förenas för att skapa en oförglömlig gastronomisk upplevelse.

Slottets köksmästare har arbetat fram en hållbar meny baserad på lokala råvaror och restaurangchefen har valt ut spännande viner från små och stora vinmakare runt om i världen. Slå er er ner till bords och låt maten, drycken och miljö få tiden att stanna en stund.

FUJI6008

Mat­salarna

God vällagad mat med svenska råvaror är en självklarhet hos oss, lika självklart är det att de ska avnjutas i matsalar lika vackra som maten är god. Ät som Stjärnorna på slottet eller boka ett chambre séparée för dig och de dina. 

Våra menyer är alltid komponerade med de bästa närproducerade råvarorna som finns för säsongen. 

FUJI6048

GINBAREN

“Världens största samling av svensk gin” - det är vårt mål och vi är på god väg dit! 

Lejondals Slott har med sin historiska koppling till England tagit ansvar att servera den enbärskryddade spriten som via England tidigt förts ut över hela världen och nu är en av de vanligaste ingredienserna vid skapandet av en cocktail.

Slå dig ner och bli serverad av våra mixologer som med noga utvalda råvaror och stor kärlek till hantverket tar fram något speciellt för just dig. 

Gin & Tonic, no problem!

Vinkällaren - Lejondals Slott

Vin­källaren

I vår välfyllda vinkällare plockar vår sommelier ut passande viner till den menyn som serveras. För dig som har stort intresse för mat och dryck i kombination tar vår sommelier gärna ner dig till vår vinkällare för att du själv ska kunna välja ut drycken till er middag. 

En trappa ned ifrån Verandan kliver du ner i vår charmiga vinkällare för en avskild kväll med kollegor eller vänner, boka den som chambre séparée om ni vill prata hemligheter och njuta ostört.

Öppettider

Frukost:
Tisdag-fredag 07:00-09:00
Lördag-söndag 08.00-10.00

Lunch:
Måndag-fredag 11:30 – 13:30
Förbokning krävs.

Middag:
Måndag-torsdag 18:00 – 21:00
Helger enligt information vid incheckning
Förbokning krävs.

Kommer du dagen innan en konferens och vill äta middag?
Ring oss och boka bord på 08-584 808 00 för att vara säker på att det finns plats.